Champagnehuizen en druivenboeren betalen hoge prijs als gevolg van Covid19.

woensdag 19 augustus 2020

De wijnmakers in de champagnestreek moeten iets doen om de dalende vraag naar champagne enigszins goed te maken. Door de Corona pandemie is er minder vraag naar het product en kampen de champagnehuizen met een verminderde export. De dalende vraag naar champagne zou als gevolg hebben dat er voor 1,7 miljard euro minder inkomsten zijn. Alle reden dus om hier iets aan te doen. De druivenboeren willen in de komende weken de oogst gaan beperken en de prijzen verhogen. De oogst is vandaag begonnen dus was het zaak voor de druivenboeren om goede afspraken te maken met de champagnehuizen met betrekking tot de hoeveelheid druiven die geplukt gaan worden. Hiermee hopen de wijnmakers de verliezen van de afgelopen maanden enigszins goed te compenseren.

Het is nog niet duidelijk of de prijs van de champagne ook echt gaat stijgen. Er ligt immers nog een enorme hoeveelheid flessen op voorraad bij de meeste champagnehuizen. Er komt wel een beperking op de productie van komend jaar. Er zal een vijfde minder geproduceerd gaan worden met een maximum van 230 miljoen flessen. Door minder te plukken blijven de druivenboeren met een overschot aan druiven zitten. Deze zullen worden vernietigd of worden doorverkocht aan distilleerders.

Vooralsnog zullen de prijzen van de champagnes van Brut & Bubbels niet stijgen. Mocht dit wel noodzakelijk zijn dan zullen wij dit via onze website communiceren.