Champagne Dynastie gelanceerd voor een half miljoen

zondag 19 mei 2013

De collectie Dynastie bestaat uit negen verschillende flessen champagne van Armand de Brignac en variëren voornamelijk in grootte. De flessen variëren van de standaard fles van 75 cl tot een enorme fles champagne van 30 liter (de Midas of Melzichedek). Daarnaast bevat de collectie ook een Magnum (1,5 liter), een Jeroboam (3 liter), een Rehabeam (4,5 liter), een Methusalem (6 liter), een Salmanazar (9 liter), een Balthazar (12 liter) en een Nebukadnezar (15 liter).

Het is voor het eerst dat Armand de Brignac zijn champagne uitbrengt in een 4,5 liter, 9 liter en 12 liter fles.

De collectie zal gelanceerd worden in Las Vegas, waar champagne liefhebbende Amerikanen met een goed gevulde portemonnee de Dynastie collectie kunnen kopen voor een half miljoen dollar.

In Europa zal de Dynastie collectie, voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco, op 24 mei (en 26 mei) gelanceerd worden in de Billionaire Club in Monaco. In Europa zal deze collectie voor 300.000 euro te verkrijgen zijn.

De Dynastie reeks zal, op de Midas na, in 8 goud vergulde Armand de Brignac ijsemmers gepresenteerd worden. De Midas zal met de hand overhandigd worden.

De oplage van deze collectie Dynastie zal beperkt zijn, maar als je de collectie koopt, heb je ook wel wat. In ieder geval bijna 82 liter bubbels in negen geweldige flessen.                        

Champagne Armand de Brignac

De champagne van Armand de Brignac is een champagne die veel door de rich (wat wil je met deze prijzen) en famous wordt gedronken. Zo is deze champagne bijvoorbeeld de favoriet van rappers als Jay-Z en Kanye West en komt de champagne ook voor in een muziek video (Show Me What You Got) van Jay-Z.

Armand de Brignac maakt onderdeel uit van het Champagnehuis Cattier, dat gelegen is in het dorp Chigny-les-Roses in de Montagne in de Champagnestreek. De familie Cattier zijn al eigenaren van de wijngaard sinds 1763, en zijn begonnen met het produceren van Champagne (onder hun eigen naam in 1918). De familie Cattier bezit 20 hectare wijngaarden, die voornamelijk worden geclassificeerd als Premier Cru In 2006 bedroeg de totale productie champagne van Huize Cattier voor het eerst meer dan een miljoen flessen.

Bron: Wijnbloggers.nl