Nieuw record voor Armand de Brignac

maandag 9 december 2013

Nieuw record voor Armand de Brignac.

De geruchten aan het begin van dit jaar zijn bevestigd, naast de Gold Brut Midas is er nu ook de Armand Brignac Rosé champagne in het allergrootste fles formaat verkrijgbaar, nl de Melchizedek ofwel de Midas van 30 liter. In Het MGM Grand Hotel & Casino in Las vegas zal de eerste fles ontkurkt worden.

Tot voor kort was de grootste rosé champagne ooit geproduceerd de Nebukadnezar van 15 liter, eveneens van Armand de Brignac. 

Inschenken wordt teambuilding

Een Midas is een fles van een meter hoog,  een omtrek van 84 centimeter en gevuld met 30 liter champagne. De fles weegt ongeveer 45 kilo en je zult met meerdere mensen moeten zijn om een champagneglas in te schenken met deze fles.

Een Midas staat gelijk aan 40 gewone flessen champagne. Daar kun je ruim 240 champagneflutes mee vullen. De verwachting is dat de prijs van deze Midas rosé uit zal komen op ongeveer 100.000 euro.

Armand de Brignac is vooral in de Verenigde Staten zeer populair. Het merk valt op door  een goudkleurige (uitzondering is de rosé) kitcherige fles. De sterren in de Verenigde Staten kiezen nu naast o.a. de Roederer Cristal ook de Armand de Brignac.

Bron: Champagne Blog