Hinke de Jong is Nederlandse Champagne Ambassadeur 2015

zondag 13 september 2015

Hinke de Jong werd verkozen uit drie finalisten en maakt kans om volgende maand uitgeroepen te worden tot Europees Champagne-Ambassadeur.
Hinke is een zelfstandige champagneprofessional uit Amsterdam. Haar heldere presentatie en inhoudelijke argumentatie over reservewijnen gaven de doorslag voor de jury.

Ook in de Europese finale is reservewijn het thema. Champagneproducenten mogen hun champagnes aanvullen met bewaarde wijn van eerdere oogsten. De Nederlandse finale vond plaats in Karel V in Utrecht. De finalisten moesten een toelichting geven op de kenmerkende aspecten van verschillende typen wijnen in het assaemblageproces. Daarnaast lichtten ze vier champagnes met een suggestie voor wijn-spijs advies toe. Ondanks haar goede voorbereiding was Hinke blij verrast met haar titel: ‘Ik voel me vereerd en trots dat ik dit jaar de Champagne-Ambassadeur van Nederland mag zijn. De eindopdracht was pittig, maar daardoor is het gevoel nu extra overweldigend.’

Twee maal eerder was Hinke genomineerd voor de Nederlandse titel. Wij feliciteren Hinke dat het dit jaar is gelukt om de felbegeerde titel binnen te halen en wensen haar veel succes bij de Europese finale.

Door haar benoeming tot Nederlandse Champagne-Ambassadeur is De Jong genomineerd voor het Europees Concours des Ambassadeurs du Champagne, dat van 25 tot 29 oktober 2015 in Epernay wordt georganiseerd.