Nieuwsbrief

Brut & Bubbels nieuwsbrief 7-2014

vrijdag 28 november 2014

« Terug

Eindejaarsaanbieding 2014

Met het oog op de komende feestdagen zat u er waarschijnlijk al op te wachten, de traditionele eindejaarsaanbieding van Brut & Bubbels. Vanwege het jaarlijkse succes bieden wij ook in 2014 twee mooie champagnes aan:

André Jacquart Brut Experience € 29,50 per fles incl. btw (prijs per doos € 170,00 incl. btw)

De Brut Experience rust minimaal 4 jaar in de kelders van Vertus. 30% heeft haar gisting gehad op eikenhouten vaten. De champagne is goudgeel van kleur en heeft een frisse droge smaak met een aroma van o.a. vanille en citrus. De afdronk is soepel. De geuren bestaan uit een combinatie van citrusfruit en noten. 

Bij een bezoek aan het champagnehuis André Jacquart wordt u zeer hartelijk ontvangen in de gezellige proefruimte van Marie Doyard, de kleindochter van André Jacquart. Benoit, kleinzoon en keldermeester hanteert voor deze champagne een dosage van 4 gram. Dit wil zeggen dat er 4 gram suiker per liter wordt toegevoegd. Voor brut champagnes is 0-15 gram suiker per liter toegestaan. Voor al zijn champagnes gebruikt Benoit alleen cuvée sappen, het meest zuivere sap uit de eerste persing.

Bardy Chauffert Blanc de Blancs Grand Cru € 29,50 per fles incl. btw (prijs per doos € 170,00 incl. btw)

De Blanc de Blancs is een champagne van 100% Chardonnay druiven uit de Grand Cru gemeente Le Mesnil sur Oger. De champagne is goudgeel van kleur en een fijne mousse. Het aroma is fruitig met een krachtige harmonieuze fruitige smaak.

Bij een bezoek aan het champagnehuis van José en Maryse Bardy Chauffert wordt u zeer gastvrij ontvangen. Vraag gerust of José u wilt rondleiden door zijn kelder. Met veel enthousiasme zal hij met u afdalen in zijn kelder en over zijn champagnes vertellen. José produceerde in 2005 zijn eerste champagne rosé en in 2009 heeft hij de aanzet gegeven voor een nieuwe champagne in zijn assortiment, de brut zero.

Genoemde prijzen zijn inclusief btw, exclusief evt. verzendkosten.

U kunt uw bestellingen doorgeven aan uw vaste contactpersoon of stuur een mail met uw bestelling aan info@brutenbubbels.nl

 

 

 

Brut & Bubbels in programma van SBS6

Afgelopen week werd Brut & Bubbels benaderd door Talpa TV met het verzoek mee te werken aan het TV programma 'Is this love'. Vanavond was ons optreden in dit programma te volgen via een live stream op internet.

Twee van de bewoners van de villa die hun 5e date hadden in de afgelopen dagen werden verrast met een champagneproeverij en hebben o.a. leren sabreren. Beide deelnemers, Alexander en Kristel lieten een uitstekende sabrage zien !

Het programma Is this Love is elke werkdag te volgen om 20.00 uur op SBS6

 

 

 

 

Chambres d'hotes Trichet Didier

TRICHER DIDIER - CHAMBRES D'HOTES

Een geweldige tijd in de champagnestreek begint u bij de chambres d'hotes van Pierre en Mireille Tricher Didier in Trois Puits (Reims) Champagne Tricher Didier is een uitstekend adres, een zeer warm onthaal, mooie, schone kamers en Pierre en Mireille zijn een uitstekend gastheer en gastvrouw. Het ontbijt wat Pierre en Mireille serveren is overheerlijk en vers. De chambres d'hotes is mooi ingericht en na ontvangst is het mogelijk om champagnes te proeven die Pierre zelf produceert. Vraag hen ook gerust om advies wanneer u een restaurant in Reims of omgeving wilt bezoeken.

 

 

 

Rapper Jay Z koopt Armand de Brignac

Dat rapper Jay-Z niet op een dollar meer of minder hoeft te kijken, heeft de superster weer eens bewezen met de aankoop van het peperdure champagne-merk Armand de Brignac. Dat meldt de New York Times.

Armand de Brignac was in handen van Sovereign Brands, een bedrijf in wijn en sterke drank. Volgens een woordvoerder van Sovereign heeft het champagnemerk altijd een goede band gehad met Jay-Z. ”Hij raakte geïnteresseerd in een overname en deed ons een aanbod dat we simeplweg niet konden weigeren."

Het overnamebedrag werd niet bekend gemaakt.

Exclusief

In september organiseerde 45-jarige Jay-Z samen met zijn vrouw Beyoncé een feest om geld in te zamelen voor president Obama in de exclusieve nachtclub 40/40 Club in New York. Daarbij stond er een toren van 350 flessen Armand de Brignac Champagne. Een dure grap, aangezien een fles zo’n $300 dollar kost.

Jay-Z is, na Dr. Dre en P Diddy, de rijkste hiphopartiest ter wereld. Met zijn geschat vermogen van $520 miljoen zou hij meer dan 1,7 miljoen flessen champagne kunnen kopen.

Bron: de Telegraaf

 

Champagne rosé saignée

De meeste rosé champagnes zijn blanke champagnes waar men in het laatste stadium van het productieproces rode wijn (uit de champagnestreek) aan toevoegt.

Enkele champagnehuizen produceren een rosé methode saignée. Wat is dit nu? De rosé kleur wordt verkregen door de massa van de gekneusde druiven en het sap wat is vrijgekomen samen te laten gaan. De kleurstof van de druivenschillen komt vrij en het druivensap krijgt een lichtrode kleur. Elk huis wat rosé volgens de methode saignée produceert bepaalt zelf de gewenste keur van de rosé. Het sap wordt dan gescheiden van de druivenmassa. Bij de eerste methode hebben we eerst champagne en na toeoeging van rode wijn de rosé en bij de methode saignée is er sprake van rosé sap wat nog champagne moet worden.

 

Débourbage

Wat is débourbage?
Na het persen van de druiven moet het onzuivere druivensap zo'n 12 tot 20 uur rusten bij een temperatuur van 14 tot 18 graden. Alle onzuiverheden die in het druivensap zweven zoals pitjes, stukjes van de schil etc. zinken gedurende deze tijd naar de bodem van het vat. Hierna wordt het druivensap overgeheveld naar een ander vat om een zuiver en helder druivensap te krijgen. Dit proces wordt indien nodig meerdere malen herhaald.

 

 

Cuverie

Meerdere champagnehuizen zijn inmiddels klaar met het binnenhalen van de oogst, na het persen van de druiven gaat het sap naar de cuverie voor de eerste gisting in grote roestvrij stalen tanks. Sommige champagnehuizen zoals Krug, Bollinger maar ook kleinere huizen zoals De Soussa en Jacques Selosse gebruiken eikenhouten vaten om de wijn te laten gisten. De meeste vaten hebben een inhoud van 205 liter.

Feest van Cochelet

In de champagnestreek wordt het einde van de plukperiode gevierd. Alle mensen die bij de pluk betrokken zijn geweest vieren aan het einde van de laatste dag het feest van Cochelet.
Voordat men uit elkaar gaat, wordt de laatste wagen die van de wijngaard terugkomt, met bloemen of bladeren versierd. Vervolgens nuttigen de familie en de wijnoogsters een feestmaaltijd waarbij natuurlijk champagne wordt gedronken. Tot slot dansen de vermoeide maar gelukkige wijnoogsters tot laat in de nacht.

 

 

« Terug