Nieuwsbrief

Brut & Bubbels nieuwsbrief 1-2012

dinsdag 13 november 2012

« Terug

Brut & Bubbels Nieuwjaarsaanbieding 2012

Na de viering van ons 10 jarig bestaan en de lancering van onze nieuwe website is het tijd om de eindejaarsaanbieding onder uw aandacht te brengen.
Dit jaar kunt u weer een keuze maken uit de voor u bekende champagnes:

Bardy Chauffert Blanc de Blancs Grand Cru à € 29,50 per fles.

Deze champagne is een brut wat wil zeggen dat de dosage (suikergehalte) valt binnen de marge 4 tot 15 gram suiker per liter. Deze champagne van Bardy Chauffert bevat 12 gram suiker per liter. Het huis is gevestigd in het dorpje Le Mesnil sur Oger in de Côte des Blancs en dhr. Bardy is specialist in het produceren van 100% Chardonnay champagnes, ook wel bekend als champagne Blanc de Blancs.

André Jacquart Brut Experience à € 29,50 per fles.

Ook de champagne van André Jacquart valt onder het brut segment maar de dosage bij deze champagne is 4 gram suiker per liter. Merkbaar droger maar ook deze champagne valt uitstekend in de smaak bij onze klanten.
Het champagnehuis André Jacquart is gevestigd in het dorpje Vertus, eveneens in de
Côte des Blancs Keldermeester Benoit Jacquart laat 30% van de eerste gisting plaatsvinden in houten vaten wat een kenmerkend karakter aan de champagne geeft.

Bij afname van een doos champagne (6 fl.) betaalt u € 168,00 (korting € 9,00)

Ook dit jaar bestaat weer de mogelijkheid om een geschenkdoos (fles naar keuze + 2 glazen) te bestellen voor de scherpe prijs van € 42,50 per doos.
Ook een leuk idee om uw relaties mee te verrassen.

Bestellingen kunt u doen via uw vaste contactpersoon of via info@brutenbubbels.nl

Het team van Brut & Bubbels
Mario, Theo, André, Peter, Erik en Eric

Champagneproeverij op Paleis Soestdijk

Wat:Tentoonstelling Escher, entree Paleis, Champagneproeverij met sabreur en
hartige hapjes
Waar:Oranjerie Paleis Soestdijk, Baarn
Wanneer:Zaterdag 15 december, 13.00 – 16.00 uur
Prijs:€ 47,50

Na een bezoek aan het paleis en de Escher tentoonstelling vindt de opening van de Champagneproeverij op spectaculaire wijze plaats. Een gediplomeerde sabreur opent de Champagne met een gouden sabel, de Briquet. Tijdens de proeverij vertellen de deskundigen van Brut & Bubbels u alles over het maakproces en de do's and don't's van het Champagne drinken. U proeft volop van vier verschillende Champagnes waarbij de rosé Champagne waar Prins Bernhard zo dol op was uiteraard niet ontbreekt! De proeverij wordt begeleid door bijpassende kleine hartige hapjes.

Luid de decembermaand feestelijk in met een sprankelende Champagneproeverij op Paleis
Soestdijk!

Reserveren en informatie: op www.artifex.nu, per telefoon: 020-6208112

Download hier het originele persbericht.

 

Het gouden vocht nog exclusiever

Geniet er maar extra van, als je dit jaar tijdens Oud en Nieuw het glas heft op een gelukkig nieuw jaar. Er zit namelijk een tekort aan champagne aan te komen, meldt The Telegraph. De totale opbrengst is dit jaar maar liefst veertig procent minder, de laagste in veertig jaar, zo concludeert het officiële Comité Interprofessionnel du vin de Champagne (CIVC).   Hagel, vorst en regen in de Champagnestreek zijn de oorzaak. En goede weersomstandigheden zijn essentieel voor een goede kwaliteit gouden bubbel, vertelt Nienke Weeteling, connaisseur bij Sprankling, Neerlands enige champagneboutique. Dat luistert nauw: „Zon in de zomer is goed, zolang er voldoende vocht in de grond zit. Regen in de nazomer is niet goed, omdat de druiven dan beurs worden. Veel zon is niet goed, omdat de druiven dan te zoet worden. Te veel van alles is nooit goed. Of het nu zon, regen, vorst, hagel en wind is; de kans op een mislukte oogst is dan zeer groot.”   Kwaliteit Toch kan een slechte oogst ook voordelen hebben, weet de kenner. „Er mag dan een lagere hoeveelheid druiven geoogst kunnen worden, dit jaar is de kwaliteit ervan meer dan in orde. De smaak is meer geconcentreerd en dit zou weleens tot heel smaakvolle champagnes kunnen leiden.”

Bron: Spits/The Telegraph

Opmerking Brut & Bubbels: Wij denken dat de slechte oogst niet een direct effect heeft op de prijs. In de champagne werkt men met reserve wijnen van andere jaren juist om slechte oogsten op te kunnen vangen. Bovendien zal deze oogst op z'n vroegst pas over 2 jaar op de markt komen vanwege de wettelijke beperking om de champagne na de 2e gisting minimaal 15 maanden te laten rusten in de kelders.

Kerstspecial: culinaire champagneproeverij Experience

Nog 6 plaatsen beschikbaar voor de culinaire champagneproeverij die wij i.s.m. Carlo Straver Culinair organiseren op zondag 9 december een mooie kerstspecial: Culinaire Champagneproeverij Experience.

Doe bij deze proeverij ideeën op voor de feestdagen en kies uw favoriete champagne uit een mooi aanbod van champagnes, speciaal voor de feestdagen geselecteerd.

Tijdstip: 14.00 - 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Prijs: € 70,00 pp
Maximaal 15 inschrijvingen

Inschrijven kunt u door een mail te sturen aan: .

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging. Uw inschrijving is pas geldig na een bevestiging van Brut & Bubbels.

 

De wijngaarden op dit moment ....december:

In de maanden november en december wordt de uitgroei die boven de ijzeren draden uitkomt weggesnoeid.
Eventueel oude velden worden geruimd, de oude planten worden verwijderd en het terrein wordt bewerkt in afwachting op nieuwe aanplant. Het veld zal 1 jaar braak liggen voor de nieuwe planten de grond in gaan.
De bedrijven die geen champagne verkopen beginnen al met het snoeien van overtollig hout aan de voet van de plant.
Veel bedrijven bereiden zich echter voor op de kerstverkoop, een drukke periode.

Op bezoek bij ...... Mandois

Deze keer een artikel over het champagnehuis Mandois.
Tijdens één van onze speurtochten in de champagnestreek belanden wij in de premier cru gemeente Pierry, onder de ook van champagne hoofdstad Epernay.

Hier werden wij gastvrij ontvangen door Stéphane Dubois, gehuwd met één van de erven van Mandois.

Stéphane begon zijn verhaal met het ontstaan van het champagnehuis Mandois.

In 1735 (één van de oudste champagnehuizen, Ruinart was de eerste in 1729) besluit Jean Mandois om wijnstokken aan te schaffen o.a. enkele percelen op de hellingen van Epernay.

Pas in 1860 vindt een echte revolutie plaats als het huis in handen komt van achterkleinzoon van Jean, Victor Mandois. Dankzij de hartstocht van Victor is champagne Mandois te vinden over de hele wereld.

De export vertegenwoordigt 2/3 van de productie. Het huis is nog steeds in familiehanden en wordt door Claude Mandois bestuurd. Het huis bezit meer dan 35 hectare aan wijngaarden. De meeste hiervan liggen in de Cote des Blancs.

Zeventig procent van de wijnstoksoorten bestaat uit Chardonnay.

Rondom de woning bevind zich de ommuurde wijngaard Mandois daterend uit 1712. Deze wijnstokken zijn geplant in 1963. Een clos is een ommuurde (gesloten) wijngaard. In de champagne treffen we er niet veel meer van aan. Het is niet toegestaan om muren om een wijngaard heen te bouwen maar in het verleden werden wijngaarden geplant binnen bestaande  muren.

Brut & Bubbels heeft ervoor gekozen de champagne rosé te op te nemen in het assortiment vanwege de finesse, rijkheid en fruitigheid van de champagne. 20% van deze champagne rosé is volgens methode saignee geproduceerd.

 

Jaarproductie: 500.000 flessen

« Terug