Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eindejaarsaanbieding 2020

vrijdag 30 oktober 2020

« Terug

Eindejaarsaanbieding 2020

Beste relatie van Brut & Bubbels,

In deze onzekere tijd waarbij veel mensen opnieuw hard zijn getroffen door de 

Covid 19 verlangen we allemaal naar ontmoetingen met elkaar. Het missen van contacten heeft een enorme impact. Gezellig uitgaan voor een hapje of een drankje zit er even niet in. We moeten voor ieders veiligheid zoveel mogelijk thuisblijven. De komende maanden en dus ook de feestdagen zal er voor iedereen anders uitzien dan voorgaande jaren. Wat niet verandert is de heerlijke champagne van Brut & Bubbels, die een grote bijdrage levert aan de gezelligheid die je met elkaar kunt hebben.

Wat is er mooier dan in deze onzekere tijden toch een proost uit te brengen op een hopelijk beter 2021. Maar ook zullen er vele andere momenten zijn waarbij u graag het glas wilt heffen. 

Voldoende redenen om u onze nieuwsbrief weer onder de aandacht te brengen. Een nieuwsbrief waarin wij zoals u van ons gewend bent een aantal merken champagne aanbieden voor de aankomende feestdagen.

Tot slot is Brut & Bubbels door directe persoonlijke betrokkenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid een samenwerkingsverband aangegaan met het Alzheimercentrum Amsterdam. Ook dit jaar zullen wij een substantieel deel van onze opbrengsten doneren aan het Alzheimercentrum Amsterdam t.b.v. de noodzakelijke onderzoeken onder leiding van prof. Dr. Philip Scheltens. Hierdoor komt het geld direct op de juiste plaats terecht. Op deze manier bent u indirect ook betrokken bij een zeer belangrijk maatschappelijk doel. 

De champagnes die wij hieronder aanbieden zijn van champagnehuizen waar Brut & Bubbels inmiddels een jarenlange, vaak vriendschappelijke relatie mee heeft opgebouwd. Om teleurstelling te voorkomen raden wij aan uw favoriete champagne tijdig te bestellen.

Prijzen zijn per fles en zolang de voorraad strekt.

  1. Pierre Trichet L’Authentique Brut premier cru         € 29,00
  2. Pierre Trichet Puissance Blanc de Noir grand cru    € 31,50
  3. André Jacquart Blanc de Blancs extra brut            € 34,00            
  4. Pol Roger Brut                                                    € 36,50                    

Bestellingen kunt u als vanouds doen bij uw vertrouwde contactpersoon van Brut & Bubbels of door een mail te sturen aan info@brutenbubbels.nl

Op uw gezondheid,

Het team van Brut & Bubbels: Peter Klaring, Erik Klijn, André Pronk, Mario Rommers, Theo Vrolijk en Eric de Wit 

Brut & Bubbels en het Alzheimercentrum Amsterdam

In februari van dit jaar bracht Brut & Bubbels een emotioneel bezoek aan Alzheimercentrum Amsterdam om onze eerste bijdrage te kunnen overhandigen aan één van de onderzoekers van het Alzheimercentrum. Bij de aanschaf van uw champagnes bij Brut & Bubbels bent u dus indirect ook betrokken bij een zeer belangrijk maatschappelijk doel.

Omdat er veel geld nodig is om deze onderzoeken mogelijk te maken zal Brut & Bubbels zich blijven inzetten om dit belangrijke werk te steunen. Mocht u of uw bedrijf zich geroepen voelen om dit belangrijke werk van Philip Scheltens en zijn team te ondersteunen, dan kunt u zich wenden tot Brut & Bubbels waarna wij u met de juiste mensen in contact kunnen brengen. Wij hopen dat veel mensen/bedrijven ons initiatief zullen volgen.

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe Alzheimersokken uitgebracht: Fight against Alzheimer. Dit jaar in de hippe kleuren oranje en blauw. De sokken zijn inmiddels bij veel mensen bekend. Indien u deze sokken wilt bestellen en hiermee het goede doel steunt kunt u zich eveneens wenden tot Brut & Bubbels. 

 

Koninklijke onderscheiding voor directeur Alzheimercentrum Amsterdam

Op 13 oktober heeft Hoogleraar, neuroloog en directeur van het alzheimercentrum Amsterdam Philip Scheltens uit handen van wethouder Simone Kukenheim een koninklijke onderscheiding ontvangen. Philip Scheltens is benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. 

Philip Scheltens (1957) is door zijn jarenlange inzet uitgegroeid tot dé ambassadeur voor de ziekte van Alzheimer. Hij heeft een essentiële bijdrage geleverd aan de ‘emancipatie’ van de ziekte van Alzheimer: met grote voortvarendheid hielp hij om deze verschrikkelijke ziekte op de politieke en maatschappelijke agenda te zetten in binnen- en buitenland. Scheltens ontving hiervoor al diverse erkenningen. Zo werd hij door internationale vakgenoten in 2017 geselecteerd voor European Grand Prix for Research of the Foundation on Alzheimer Disease. In 2012 was hij al benoemd tot Ambassadeur van de stad Amsterdam.

In de afgelopen 20 jaar was Scheltens steeds de grote motor achter tal van initiatieven op het gebied van fondsenwerving met andere partijen, zoals bedrijven, particulieren en stichtingen. Oprichting van de stichting Steun Alzheimercentrum Amsterdam en de Alzheimer Socks zijn belangrijke initiatieven om de financiële basis voor het Alzheimeronderzoek verder te verstevigen.

Philip Scheltens dagelijkse werkzaamheden bestaan uit een combinatie van onderzoeker en behandelaar: hij werkt niet alleen als fundamenteel wetenschapper maar ook als clinicus, die dagelijks de effecten van de ziekte van Alzheimer registreert in het leven van zijn patiënten. Daarnaast is hij ook opleider. Onder zijn regie zijn tientallen jonge, talentvolle wetenschappers gepromoveerd op neurologische thema’s en hebben zij hun weg gevonden in Nederlandse en internationale zorginstellingen, bedrijven en instanties.

Bron: Alzheimercentrum Amsterdam.

 

Brut & Bubbels neemt Westlandse spinningvrienden mee naar de Champagne

Ze waren nog nooit in de Champagnestreek geweest, maar de afgelopen jaren is een stel spinningvrienden uit het Westland al bezig geweest met het ontdekken van champagne tijdens eigen georganiseerde proeverijen in het Westland, waar Brut & Bubbels bij betrokken was. 

In september 2019 is het eindelijk zover: een lang weekend genieten van de streek, het eten en… de champagne. Speciaal hiervoor heeft Brut & Bubbels een aantal vaste champagnehuizen geselecteerd om te bezoeken. Voor de overnachting is gekozen voor de mooie chambre d’hotes Pierre Trichet. Pierre stelt zich altijd op als een goede gastheer voor zijn gasten. Met veel enthousiasme vertelt Pierre over zijn bedrijf en zijn champagnes.

Een weekend bol van nieuwe ervaringen en hoogtepunten: na Mailly en Hautvillers is in Vertus een bezoek gebracht aan het champagnehuis André Jacquart. Samen met de familie is er tijdens de oogst geluncht met door de familie zelfgemaakte lokale gerechten. Dineren bij Chez Max in Epernay, Lunchen bij La Gare in Le Mesnil-sur-Oger; een weekend is eigenlijk te kort maar de indrukken zijn zo overweldigend geweest, dat dezelfde groep voor volgend jaar alweer heeft geboekt. Het champagnevirus roei je namelijk nooit meer uit. Daar zorgt Brut & Bubbels wel voor. 

In vier dagen tijd hebben de Westlandse vrienden zich fantastisch vermaakt en zijn nu een vaste ‘volger’ van Brut & Bubbels. Ook zij weten inmiddels waar ze op moeten letten als ze een fles champagne aanschaffen. Sterker nog, diverse leden van deze groep reizen tegenwoordig zelf af naar de streek om een aantal mooie huizen te bezoeken.

 

 

Le Clos

In de champagnestreek kan je niet om Le Clos heen. Als we Le Clos letterlijk vertalen dan staat er “de omsluiting’’ of google translate geeft aan “de gesloten”. In ieder geval weet je dat je met iets te maken heeft dat afgesloten is.

Le Clos een populaire naam in Frankrijk voor een naturistencamping, maar als we het over de Champagnestreek hebben dan is het een druivenveld dat geheel is omsloten. Deze omsluiting mag volgens de regelgeving van de CIVC eigenlijk niet aangelegd zijn. Dus het moet een omsluiting zijn die er oorspronkelijk al was of een geheel natuurlijke omsluiting.

Beste voorbeeld is Le Clos de Mesnil sur Oger. Midden in dit Grand Cru dorpje ligt een druivenveld van niet meer dan 2 hectare. Dit druivenveld is rondom geheel voorzien van muren die er al stonden voordat dit een druivenveld werd. Doordat het ook nog een beetje heuvelachtig naar de zon kant ligt, is dit een uniek plekje. Dat ontdekte champagnehuis Krug ook in 1971 en zij gingen hier chardonnay druiven verbouwen. Vervolgens noemen ze hun champagne van dit druivenveld “Clos de Mesnil” en ziehier een unieke en vooral kostbare champagne is geboren. Momenteel maakt Krug niet meer dan 10.000 flessen champagne per oogst vanuit dit veld. 

Bij een bezoek aan le Mesnil sur Oger is le Clos zeker een bezoek waard. Aan de zijkanten staan picknickbanken waar je heerlijk kunt lunchen en genieten van het mooie uitzicht. Ook is het een mooie plek om bij te komen van alle indrukwekkende bezoeken aan champagnehuizen

Maar in de champagnestreek zal je het woord le clos wel vaker tegenkomen. Bekend is ook nog de clos van Billecart Salmon in Mareuil-sur-Ay 

Twee jaar geleden ontdekten we ook nog een Le Clos in Reims. Dat bleek een groot terras met daar omheen allerlei barretjes. Aan picknicktafels kan je daar in de buitenlucht (Corona-proof) genieten van heerlijke champagnes en medebezoekers. Ook een zekere aanrader….

Bardy Chauffert , het einde van een mooie periode

In het afgelopen jaar hebben wij 'afscheid' moeten nemen van het champagnehuis Bardy Chauffert. José is gestopt met alle werkzaamheden en geniet van zijn pensioen, deels buiten het champagnegebied. José en Maryse zijn jarenlang onze vaste relatie geweest en met veel plezier bezochten we hen in het mooie Le Mesnil sur Oger. Op één van onze eerste reizen door de champagnestreek hebben wij hen leren kennen en hebben wij de champagne van dit huis toegevoegd aan ons assortiment. Bij veel klanten was deze champagne zeer geliefd. José en Maryse hebben besloten een andere invulling aan hun leven te geven. Wij wensen hen hierbij veel succes, geluk en gezondheid. Met genoegen kijken wij terug op de vele bezoekjes die wij brachten aan Bardy Chauffert en de momenten dat José enthousiast zijn kelder in dook om wat mooie flessen te halen en te laten proeven. Op uitnodiging van José zijn alle medewerkers van Brut & Bubbels geïntroniseerd tot Chevalier de L'Arc, een Frans broederschap uit de Grand Cru gemeente Le Mesnil sur Oger die zich hebben onderscheiden in de champagne Blanc de Blancs. Tijdens één van onze bezoeken was José met zijn ploeg aan het plukken in de velden. Direct werd het werk neergelegd en vol trots nam José ons mee naar het pershuis van de coöperatie waar alle druiven na de pluk direct worden geperst. Daar kregen wij een unieke inkijk in het persproces van de coöperatie. Daarna uiteraard naar het huis van José om de nodige bubbels te proeven.

 

 

 

Champagnehuizen en druivenboeren betalen hoge prijs als gevolg van Covid19.

De wijnmakers in de champagnestreek moeten iets doen om de dalende vraag naar champagne enigszins goed te maken. Door de Corona pandemie is er minder vraag naar het product en kampen de champagnehuizen met een verminderde export. De dalende vraag naar champagne zou als gevolg hebben dat er voor 1,7 miljard euro minder inkomsten zijn. Alle reden dus om hier iets aan te doen. De druivenboeren hebben de oogst beperkt en zullen de prijzen gaan verhogen. Nog voor de oogst was het zaak voor de druivenboeren om goede afspraken te maken met de champagnehuizen met betrekking tot de hoeveelheid druiven die geplukt gaan worden. Hiermee hopen de wijnmakers de verliezen van de afgelopen maanden enigszins te compenseren.

Het is nog niet duidelijk of de prijs van de champagne ook echt gaat stijgen. Er ligt immers nog een enorme hoeveelheid flessen op voorraad bij de meeste champagnehuizen. Er komt wel een beperking op de productie van komend jaar. Er zal een vijfde minder geproduceerd gaan worden met een maximum van 230 miljoen flessen. Door minder te plukken blijven de druivenboeren met een overschot aan druiven zitten. Deze zullen worden vernietigd of worden doorverkocht aan distilleerders.

« Terug