Nieuwsbrief

Brut & Bubbels nieuwsbrief 3-2013

dinsdag 19 februari 2013

« Terug

Ronald McDonald Kinderfondsgala en Brut & Bubbels

Met ingang van 2013 heeft Brut & Bubbels besloten ieder jaar een goed doel te steunen. We hebben voor 2013 het Ronald McDonald Kinderfonds uitgekozen.  Hierbij brengen wij het 28 ste Ronald McDonald Kinderfonds Gala bij u onder de aandacht. Dit gala wordt gehouden op 13 april 2013 in het Okura Hotel in Amsterdam.

Winnares The Voice opent het gala.

Naast Kim Wilde en Caro Emerald komt zangeres Leona Philippo voor u optreden op het Gala. Leona zong eerder al met Lionel Richie, speelde de hoofdrol in de musical Aida en is vastberaden om Hotel Okura al meteen bij de opening te doen schudden en swingen op zijn grondvesten. Dat doet ze samen met de winnares van de Voice Kids 2012 Fabiënne Bergmans, omringd door de getalenteerde dansers van Lucia Marthas.

Jop Ubbens, geroemde veilingmeester

Verrassende acts, de allerbeste chefs, een prachtig aangeklede locatie, exclusieve veilingkavels, indrukwekkende loterijprijzen, waaronder één van de hoofdprijzen een champagneproeverij van Brut & Bubbels, gulle gasten en Christie's veiligmeester Jop Ubbens. Jop staat erom bekend de veiling tot ongekende hoogte te stuwen en ondertussen de zaal te vermaken.Hij is met recht één van de sterren van het Gala.

Zien en gezien worden op het Gala

Op dit meest spraakmakende benefietgala van Nederland speelt netwerken een belangrijke rol. Bijpraten met uw zakenrelaties, nieuwe contacten aangaan en onder het genot van een sterrendiner inspirerende gasten ontmoeten. Wie heeft er zoal een tafel gereserveerd? Coca-Cola, ING, Rabobank, McDonald's zijn onder andere van de partij. Nieuw dit jaar is dat op alle tafels een Ipad ligt, waarop u kunt zien wie er aan de andere tafels aanschuiven en met hen kunt communiceren.

Reserveer een tafel

Er zijn nog een aantal tafels beschikbaar! wees er snel bij. U kunt zich verheugen op een avond waarop u volledig in de watten wordt gelegd en concreet iets voor een ander betekent. Want door uw komst kunnen zieke kinderen en hun ouders dichtbij elkaar zijn. Neem voor meer informatie, of om u aan te melden, contact op met Linda Landman, l.landman@kinderfonds.nl of 06-523 713 25.

Op bezoek bij ...... Paul-Etienne Saint Germain

Deze maand zijn we op bezoek bij Paul-Etienne Saint Germain.

Dit champagnehuis behoort tot één van de jongste champagnehuizen en is gevestigd in een prachtig pand aan de Avenue de Champagne in Epernay. De eigenaren, het echtpaar Jean-Michel en Agnes Lagneau, komen uit deze regio en besloten na 20 jaar gewerkt te hebben "in" de champagne, waaronder bij Krug en Ruinart, dat het tijd werd om zelf champagne te maken. De familie bezat de grond en Jean-Michel en zijn vrouw hadden de gedrevenheid en de overtuiging om een grote wijn te maken. En dit is het echtpaar uitstekend gelukt. De druivenvelden liggen alleen in Grand cru gemeentes. Na 6 jaar geïnvesteerd te hebben kunnen zij in het derde jaar van hun bestaan al zeggen dat gerenommeerde hotels (o.a. Relais & Chateaux) en restaurants (o.a. het restaurant van 3 Michelin sterren kok Pierre Gagnaire in Parijs) hun champagne schenken.

Voor 10 euro kun je in hun schitterende pand aan de Avenue de Champagne 3 uitstekende champagnes proeven. In geen van de 5 soorten champagnes die het huis maakt komt de Pinot Meunier druif voor. De dosage bedraagt 8 gram en je kunt een keuze maken uit de volgende champagnes:

Tradition, Brut Grand Cru Blanc de Blancs, 100% Chardonnay

Rosé, Brut, 90% Pinot Noir en 10% Chardonnay

Charme, Brut Grand Cru, 60% Pinot Noir en 40% Chardonnay

Divine, Brut Grand Cru, 60% Pinot Noir en 40% Chardonnay

Exception, Brut Grand Cru Blanc de Noir, 100% Pinot Noir

Alle champagnes van Paul-Etienne Saint Germain zijn wat ons betreft een openbaring met als topper de Cuvée Divine (delicate mousse, rood fruit, noten  en honing)

Volgens onze bescheiden mening heeft het echtpaar hun droom om een kwaliteitschampagne te maken tegen een redelijke prijs volledig waargemaakt.

 

De wijngaarden op dit moment: februari

Gedurende 6 weken (als er geen onderbreking is door strenge vorst)wordt er druk gesnoeid. Verder worden de velden nagelopen en worden alle paaltjes rechtgezet en daar waar nodig worden reparaties verricht. In deze periode worden ook de ranken opgebonden aan de draden.

In de winter wordt de wijn twee maal overgestoken. De wijn gaat in een schoon vat en het depot blijft in het oude vat achter. Hierdoor wordt de wijn helderder.

Tijdens de winter vindt bij sommige producenten de melkzuurgisting plaats, een biologische zuurafbouw, een biochemisch proces waarbij appelzuur wordt omgezet in het mildere melkzuur. Dit geeft meer diepte en complexiteit aan de wijn.

 

Workshop keurmerk

In de afgelopen week heeft Brut & Bubbels het keurmerk mogen ontvangen van Workshop.nl
Het keurmerk is inmiddels te vinden zijn op de website van Brut & Bubbels.

Het Workshop Keurmerk is een initiatief van Workshop.nl en is het beeldmerk voor professionele en betrouwbare workshopaanbieders. Het Workshop keurmerk geeft de garantie dat de houder van dit keurmerk professioneel en betrouwbaar is en opereert vanuit een passie voor zijn vak.

 

Nieuwe Partner

Wij zijn verheugd te melden dat Brut & Bubbels per 1 februari een samenwerking is aangegaan met workshop.nl

Workshop.nl:

Professioneel & Betrouwbaar

Alle workshops die u boekt via Workshop.nl worden door professionele instructeurs en artiesten begeleid. U staat bij Workshop.nl dus nooit voor onaangename verrassingen.

Zoekt u een leuke workshop, neem dan zeker een kijkje op de website: www.workshop.nl

Champagne niet op Werelderfgoedlijst UNESCO

Twee Franse wijnstreken waaronder de Champagne die hoopten op een plekje op de Lijst van Werelderfgoederen van UNESCO, hebben te horen gekregen dat hun kandidatuur niet doorgaat. Althans voor nu. In 2015 zullen de twee Franse wijnstreken gewoon weer meedingen voor een plekje op de lijst van UNESCO. Maar worden ingediend als kandidaat is nog geen garantie: alle 21 lidstaten van de World Heritage Commissie moeten overtuigd zijn van de geschiktheid van een kandidaat.

Climats en grotten

Zowel de mozaïek van de wijnbouwpercelen in de Bourgogne, die bekend staat als climats, en de kelders en grotten van de Champagnestreek, hadden een aanvraag ingediend bij het  Franse ministerie van Cultuur en Milieu, om als kandidaat naar voren te worden gebracht voor een plekje op de lijst van Werelderfgoederen van UNESCO. De werelderfgoederen die op deze lijst staan hebben een beschermde status.

In plaats van de Bourgogne en de Champagne zullen de 25.000-jaar oude grotschilderingen in Chauvet en de vulkanen van de Auvergne worden voorgedragen als kandidaten voor Frankrijk voor de 38e zitting van de World Heritage Committee in juli 2014.

« Terug