Nieuwsbrief

Champagne eindejaarsaanbieding 2013

donderdag 21 november 2013

« Terug

Champagne eindejaarsaanbieding 2013

De maand december nadert al snel. Het is weer tijd om de u wel bekende eindejaarsaanbieding van Brut & Bubbels onder de aandacht te brengen. Ook in 2013 hanteren wij dezelfde prijs als andere jaren. 
Wilt u de komende feestdagen genieten van één van onze heerlijke champagnes, bestel dan snel bij uw contactpersoon.  Het team van Brut & Bubbels wenst u alvast heel fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling toe. Proost!

Dit jaar kunt u weer een keuze maken uit de voor u bekende champagnes:

Bardy Chauffert Blanc de Blancs Grand Cru à € 29,50 per fles.

Deze champagne is een brut wat wil zeggen dat de dosage (suikergehalte) valt binnen de marge 4 tot 15 gram suiker per liter. Deze champagne van Bardy Chauffert bevat 12 gram suiker per liter. Het huis is gevestigd in het dorpje Le Mesnil sur Oger in de Côte des Blancs en dhr. Bardy is specialist in het produceren van 100% Chardonnay champagnes, ook wel bekend als champagne Blanc de Blancs.

André Jacquart Brut Experience à € 29,50 per fles.

Ook de champagne van André Jacquart valt onder het brut segment maar de dosage bij deze champagne is 4 gram suiker per liter. Merkbaar droger maar ook deze champagne valt uitstekend in de smaak bij onze klanten. Het champagnehuis André Jacquart is gevestigd in het dorpje Vertus, eveneens in de Côte des Blancs Keldermeester Benoit Jacquart laat 30% van de eerste gisting plaatsvinden in houten vaten wat een kenmerkend karakter aan de champagne geeft.

Bij afname van een doos champagne (6 fl.) betaalt u € 168,00 (korting € 9,00)

Ook dit jaar bestaat weer de mogelijkheid om een geschenkdoos (fles naar keuze + 2 glazen) te bestellen voor de scherpe prijs van € 42,50 per doos. Ook een leuk idee om uw relaties mee te verrassen.

Bestellingen kunt u doen via uw vaste contactpersoon of via info@brutenbubbels.nl

Het team van Brut & Bubbels Mario, Theo, André, Peter, Erik en Eric

Bendes halen champagne uit auto's van toeristen in Frankrijk

In de Franse champagnestreek hebben bendes het tegenwoordig gemunt op de autokoffers van toeristen, die champagneflessen kochten. De gendarmerie van Epernay wil de plaag indijken en raadt toeristen aan hun wagen niet onbewaakt achter te laten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

In de streek rond Epernay is in de periode van de druivenoogst bijzonder druk. "Belgische nummerplaat of een laaghangend chassis zijn voor de dieven vaak het teken dat er iets te rapen valt", zegt de woordvoerder van de gendarmerie. Zelfs op klaarlichte dag gooien ze ruiten in of proberen ze sloten te forceren. De Franse politie vermoedt dat het om rondreizende zigeuners en dieven uit het voormalige Oostblok gaat.

Bron: Het belang van Limburg

 

 

Niek Beute wint nationale finale

Niek Beute wint de nationale finale en zal in de Europese finale proberen de titel Champagne Ambassadeur 2013 te veroveren. Hij gaat hierbij de strijd aan met 8 andere finalisten. De Europese finale wordt in de week van 21-26 oktober 2013 gehouden.

De nationale finalisten waren: Niek Beute, Annick Schreuder en Hinke de Jong.

Brut & Bubbels feliciteert Niek met zijn nationale titel en wenst hem veel succes in de Europese finale.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0IMt3cu-RVo

 

Franse cancan champagnefles

Opnieuw heeft Jean Paul Caultier op verzoek van het champagnehuis Piper-Heidsieck een nieuwe fles ontworpen. In 1999 ontwierp hij voor dit huis al een speciale fles, gehuld in een rood korset. Dit keer is een een champagnefles in zwart latex in visnetkousen.

De Franse cancan was voor Gaultier de inspiratie om de zwarte fles met netkousen en het rode maskertje te ontwerpen en om hiermee de verleidelijke kant van de Parijse vrouwen te schetsen.

De inhoud van de fles is een smaakvolle blend van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay druiven. Voor de verzamelaar een leuke fles om te bewaren.

 

 

Mini magnum voor Bollinger Special Cuvee champagne

Nieuwe mini-magnumfles voor Bollinger Special Cuvee champagne

Champagnehuis Bollinger lanceerde in mei 2013 haar nieuwe nieuwe fles, de "mini magnum". Het is een standaard 75 cl fles, maar met de vorm van een magnum. Dus met brede basis en een smalle hals. Hiermee grijpt het huis terug op de flesvorm die stamt uit 1846 maar de redenen zijn niet puur esthetisch. Als fijnproever zul je de werkelijke reden waarderen dus lees snel verder...

Waarom een mini-magnum voor de Bollinger Special Cuvée?

De fles valt op door zijn chicque en bekende vorm. Deze vorm met de smallere hals zag je al eerder bij magnums (1,5 liter) en jeroboams (3 liter), vandaar dat deze nieuwe vorm wel de mini-magnum wordt genoemd.

De reden waarom champagneliefhebbers deze nieuwe fles zullen waarderen is dat dit design ervoor zorgt dat er minder zuurstof de fles binnendringt, aldus keldermeester Gilles Descôtes van Bollinger. De ratio lucht : vloeistof gaat bij deze 75 cl fles meer in de richting van een magnum. Dit vertraagt de oxidatie c.q. de snelheid waarmee de wijn evolueert. Champagne uit een magnumfles lijkt vaak toch net iets beter te smaken dan die uit een standaardfles en daarom lijkt dit een goede keuze van Bollinger.

Maakt de vorm van de fles uit voor de smaak van champagne?

Ja, zowel de vorm als de grootte van de fles hebben invloed op de stijl en evolutie van champagne. Het champagnehuis Ruinart, heeft dit recent nog bewezen in een blindproeverij op de Masterpiece Art Fair in Londen. Een groep wijnschrijvers kreeg 6 champagnes te proeven in zwarte proefglaasjes. Pas na het proeven werd vertelt dat 4 van deze 6 champagnes identiek waren (Ruinart Blanc de Blancs) behalve dan dat ze waren gebotteld in verschillende flesformaten.

Champagne in een piccolo of demi-bouteille (half flesje) ontwikkelt sneller, terwijl de champagne in een magnum of jeroboam langer een jong karakter behoudt. Het is ook deze reden dat Bollinger haar nieuwste release, de Bollinger RD 2000 (RD staat voor recently disgorged), alleen maar in jeroboams op de markt brengt. Het jaar 2000 was namelijk een erg warm jaar waarop Jérôme Philippon bedacht dat het 3 liter formaat de beste flesgrootte was om de complexiteit van een champagne uit zo'n warm jaar te behouden.

« Terug