Bekende merken

Krug

Een champagnehuis met een Duitse achtergrond. Johann-Joseph Krug, Duitser van geboorte, trouwde een Engelse vrouw en kreeg zijn Franse nationaliteit. In 1943 stichtte hij zijn eigen bedrijf wat tot de dag van vandaag geleid wordt door Henri en Remy Krug die vanaf 1977 de leiding hebben over dit bedrijf.

Krug wordt wel gezien als de Rolls Roys onder de champagne. Voor een fles Krug betaal je al gauw zo'n kleine 140 euro. Krug produceert slechts vier champagnes.

De basischampagne is de Krug Grande Cuvée Non-Millésimé die 80 % van de totale verkoop uitmaakt. Krug produceert alleen zogenaamde prestige champagnes en richt zich hiermee op een aparte doelgroep.

Bollinger

Wie heeft er in zijn leven geen James Bond film gezien? In elke James Bond film wordt op subtiele wijze een fles Bollinger in beeld gebracht.

Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijk afzetgebied voor Bollinger.

Mumm

De laatste jaren zijn het merk Mumm en de winnaar van de Formule 1 onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mumm heeft een contract afgesloten met het gehele Formule 1 circuit en na elke wedstrijd staat de winnaar met een Jeroboam op het podium om die vervolgens leeg te spuiten over de collegae en het publiek. Leuk voor de winnaar maar champagne verdient een beter lot.

Piper Heidsieck

Wie kent ze niet, de dikke en de dunne ofwel Laurel & Hardy. In het begin van de filmindustrie was men al bekend met reclame.

Veuve Clicquot

De naam Veuve Clicquot is tegenwoordig gekoppeld aan de jaarlijks verkiezing van de zakenvrouw van het jaar.

« Aankoop Bewaren en koelen »