Evenementen

Brut & Bubbels is betrokken bij twee toonaangevende champagne broederschappen. De medewerkers van Brut & Bubbels zijn gediplomeerd sabreur bij de Confrérie du Sabre d'Or. Deze confrérie is een Frans broederschap, die vertegenwoordigd is in 15 landen. De Grand Conseil (Grote raad) is gezeteld in Parijs en staat onder leiding van grootmeester Jean- Claude Jalloux. De confrérie heeft de volgende doelstelling:

Het promoten van champagne door middel van het uitdragen van de kunst van het sabreren. Tradition, Passion en Prestige zijn woorden die hoog in het vaandel staan.

De sabreurs openen flessen champagne op traditionele wijze waarbij zij gebruik maken van een gouden sabel, de briquet. Dit sabel werd ook door de cavaleristen van het leger van Napoleon gebruikt. Sabreurs sabreren alleen flessen champagne dus geen andere mousserende wijnen.

Sinds enige jaren zijn wij op voordracht geïntroniseerd tot Chevalier de L'Arc, een Frans broederschap uit de Grand Cru gemeente Le Mesnil sur Oger die zich hebben onderscheiden in de champagne Blanc de Blancs. Brut & Bubbels zijn als eerste en enige niet Fransen toegelaten tot deze orde vanwege hun grote inzet en verdiensten om de Blanc de Blancs champagne in Nederland meer bekendheid te geven.

U kunt uw bruiloft of feest een bijzonder tintje meegeven door het sabreren van een fles champagne onder begeleiding van één van onze experts. Het ontstaan van deze traditie zal vooraf aan uw gasten worden toegelicht.

U kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen met Brut & Bubbels.