Wat gebeurt er in februari/maart in de Champagnestreek?
Nou ... eigenlijk best veel. Maar de werkzaamheden vinden plaats achter gesloten deuren: het cruciale componeren. Nee niet van de muziek, maar het selecteren van de wijnen die worden geselecteerd om te komen tot champagne. Het moeilijke en knappe van het selecteren is dat de wijn op het moment van het assembleren nog niet goed moet zijn, maar juist over enkele jaren. Een team van specialisten van het champagnehuis buigt zich hier over en heeft de dankbare taak om voor de liefhebber wederom een perfecte champagne op de markt te brengen. In dit team zit uiteraard altijd de baas van het champagnehuis en de chef de cave, oftewel de keldermeester.
Zodra men merkt dat de wijn van de oogst in september van bijzondere kwaliteit is, dan wordt er beslist dat de champagne met oogstjaar wordt aangemerkt als een Champagne millésime. Voor champagne zonder oogstjaar worden de reservewijnen uit andere oogstjaren gemengd met de wijn uit het meest recente oogstjaar.
Na het assembleren, soms aangeduid als " Le mariage des vins" gaan de flessen, voorzien van een kroonkurk, naar de kelders om te rusten. Hoe langder de champagne rust wordt gegund, des te beter de kwaliteit.
Meer weten?
Laat het ons weten!
“Kom vlug broeders,
Ik drink sterren”
Dom Perignon na zijn ontdekking van champagne
-
“Op mijn voordracht is Brut & Bubbels geridderd tot chevalier bij het broederschap Les Chevaliers de l'Arc.”
José Bardy
Champagne Bardy-Chauffert
-
“Wat een kenners en leuke vertellers zijn die mannen.”
Anneke Rosenbrand
-
“Berg Kleijn Communicatie recommend Brut & Bubbels as professionals and above all very kind persons.”
Peter van den Berg
Cliënt van Brut & Bubbels
-
“Dankzij Brut & Bubbels hebben wij genoten van de heerlijke champagnes tijdens ons 200-jarig vriendinnen-jubileum.”
Louise Groenendijk
-
“Mannen, wat een enthousiast verhaal hebben jullie te vertellen!”
Berdine van Helvoort
van der Valk Opleidingen
Opleiding tot gastvrouw, gastheer
-
“Champagneproeverij op Paleis Soestdijk”
Tamara Snoeren
Champagneproeverij op Paleis Soestdijk
-
“Kenmerkend was de kennis van zaken van het team en de bevlogenheid en het enthousiasme waarmee de zaken werden gepresent”
Edwin van Vliet
ABN AMRO
-
“De kennis en passie van Brut & Bubbels maken elk evenement tot een onvergetelijke belevenis. Bruisend aanbevolen!”
Wick Lichtveld
Partner van Brut & Bubbels
-
“Boeiende verhalen en bijpassende heerlijkheden”
Saskia Boender
-
“"Prachtige middag gehad, een geweldige sfeer en uitstekende uitvoering. Top"”
Simone van der Neut-Wesdorp