Glaswerk

Champagne wordt bij voorkeur geschonken in een ruim eivormig glas op een hoge steel of een flute. Als alternatief kan een coupe gebruikt worden maar dit glas is minder geschikt voor het drinken van een goed glas champagne.

Het verhaal gaat dat de coupe ooit is ontworpen naar het voorbeeld van de linker borst van Marie Antoinette, de vrouw van Lodewijk XVI. Het eivormige glas heeft een lichtbolle buik en loopt aan de bovenkant iets taps toe. Met dit sierlijke glas zijn de bubbeltjes, de mousse goed waar te nemen, evenals de kleur van de champagne.

De aroma's van de champagne blijven na het walsen (ronddraaien van de champagne in het glas) onder de rand van het glas hangen waardoor u de aroma's het beste kunt beoordelen.

Bewaar de glazen niet met de kelk naar beneden om een muffe lucht in het glas te voorkomen. Belangrijk is dat het glas helder is en blijft. Het beste kunt u de glazen na het gebruik wassen in warm water zonder sop. Het afdrogen van de glazen doet u met een zgn. glazendoek. Deze doeken voorkomen door de speciale weving dat er pluisjes achterblijven.

« Kelders Flessen »