‘Naturally Clicquot’ de eerste 100% biologisch afbreekbare champagneverpakking
“Naturally Clicquot” is de naam van een project van champagnehuis Veuve Clicquot. Het past in de trend van een groeiend eco-bewustzijn en respect voor onze planeet om verpakkingen afbreekbaar te maken.
Trendy ecodesign
Het eerste product uit het “Naturally Clicquot” project is een nieuwe en bijzondere verpakking voor de Veuve Clicquot champagne. Bijzonder om 3 redenen:
Veuve Clicquot verkleint haar carbon footprint met aardappelen
Het meest in het oog springend van deze champagneverpakking is wel dat deze eco-vriendelijk is. Gemaakt van het zetmeel uit aardappelen dat samen met papier omgezet kan worden in 100% bio-gebaseerd materiaal. Het is zowel sterk als licht met 0% impact op het milieu. Deze verpakking is namelijk volledig en snel afbreekbaar en recyclebaar. En zo reduceert champagnehuis Veuve Clicquot haar ‘carbon footprint’.
Bron: Champagne Blog