Partner Carlo Straver beste kookstudiokok 2014

vrijdag 2 mei 2014

Jaarlijks wordt middels een verkiezing de beste kookstudiokok gekozen nadat een vakjury de resultaten van de deelnemende kandidaten heeft geproefd. Onze culinaire partner Carlo Straver hoorde onlangs dat hij zich een jaar lang de beste kookstudiokok van Nederland mag noemen.

De kookstudio van Carlo Straver bevindt zich in Pijnacker. Met ruim dertig jaar ervaring verzorgt hij samen met zijn partner Pauline behalve kookworkshops ook de catering voor alle denkbare feesten en partijen. 'De mogelijkheden die wij bieden zijn veelzijdig en puur gericht op de gast die lekker, gezond en verantwoord eten belangrijk vind,' legt Carlo uit. 'Wij kunnen precies het juiste culinaire tintje aan ieders feest geven en begrjpen dat gasten altijd het beste van het beste willen. Lunches, buffetten in vele diversiteiten, desserts, gebak en andere zoetigheden verzorgen wij tot in de puntjes,' vervolgt Carlo. 'Aan de hand van de wensen en ideeën van de klant gaan wij aan het werk met als belangrijkste doel: de verwachtingen van de klant overtreffen. Dat is onze uitdaging en daarin zit onze kracht. ook budgettair voldoen we aan ieders verwachtingspatroon. Kortom: we zijn flexibel en betrokken.'

De mooiste culinaire herinnering van Carlo is dat hij in 2010 stage heeft mogen lopen in het driesterrenrestaurant van de Franse meester-kok Michel Troisgros in Roanne, Frankrijk.

Het favoriete restaurant van Carlo ligt eveneens in Frankrijk, Le Chateau le Champlong in Villerest. 'Daar wordt lekker en puur gekookt met mooie ingrediënten voor een goede prijs.'

's-nacht kun je Carlo wakker maken voor coquille St. Jacques met een mooie saus van bloedsinaasappel, of biologische zalmfilet met een zuringsaus op basis van echte beurre blanc.