Nieuwsbrief

Brut & Bubbels nieuwsbrief 5-2014

donderdag 3 april 2014

« Terug

De wijngaarden op dit moment: april

Momenteel is men op de velden druk bezig alle paaltjes recht te zetten, de benodigde reparaties uit te voeren en worden de draden strak getrokken. Deze draden worden gebruikt om de ranken op te binden. Dit proces heet Liage. De ranken worden om de 15 cm met een bandje vastgezet aan de draden om te voorkomen dat de plant alle kanten op groeit. In totaal moeten zo’n 8000 planten per hectare worden nagelopen, heel veel handwerk dus.

Als de ranken in goede banen zijn geleid, kunnen ze verder groeien en begint het zgn. groene werk, het zomeronderhoud in de wijngaard.
Op de plekken waar planten zijn dood gegaan worden gedurende een dag of 10 nieuwe planten geplaatst en daar waar nodig worden nieuwe velden beplant. Het aanplanten van nieuwe velden duurt meestal een aantal dagen en hiervoor heeft men extra hulp aangetrokken.

 

Partner Carlo Straver in de finale !

Onze partner Carlo-Straver-Party-catering-Kookstudio bij de laatste 3 in de wedstrijd beste kookstudiokok van 2014

Afgelopen week is Carlo in de kookfabriek in Amsterdam de strijd aangegaan met andere kookstudiokoks en inmiddels is bekend dat Carlo bij de laatste drie kandidaten zit. Bij dit evenement kreeg Carlo o.a. bezoek van heel Holland bakt finalist Rutger. Komende week komt de vakjury kijken hoe Carlo een kookworkshop geeft. Einduitslag is 15 april.

We zijn trots op Carlo en wensen hem veel succes bij deze wedstrijd.

 

 

Ria Joosten wint 33e Prix Veuve Clicquot

De Prix Veuve Clicquot werd in 1981 in het leven geroepen als eerbetoon aan Madame Veuve Clicquot, één van de bekendste vrouwen uit de champagnewereld. De Prix Veuve Clicquot wordt ieder jaar in 18 landen uitgereikt als stimulatie van vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk management.

Vandaag kreeg Ria Joosten uit handen van Annemarie Jorritsma in hotel Huis ter Duin in Noordwijk de 33e Prix Veuve Clicquot uitgereikt en mag zij zich zakenvrouw van het jaar noemen. Ria is eigenaar van een catering & evenementenbedrijf en onlangs uitgeroepen tot meest markante horecaondernemer van Nederland.

Ria Joosten Catering & Evenementen is in Zuidoost Nederland een toonaangevende speler in de organisatie van catering & evenementen én in de leisuremarkt. En dit predikaat is met recht verdiend. Wat begon met passie en bezieling in de verzorging van catering en de organisatie van evenementen, is inmiddels uitgegroeid tot een indrukwekkende organisatie en erkend leerbedrijf in de evenementenbranche.

Wij feleciteren Ria met deze mooie titel.

 

 

Krug vs. Krug

Krug is niet het enige wijnhuis met deze naam en het champagnehuis is hier niet content mee. Eén van die andere wijnhuizen is Weingut Krug in Oostenrijk. De champenois suggereren dat eigenaar Gustav Krug inbreuk pleegt op het merkenrecht. Tot nu toe is afgezien van juridische stappen maar al jarenlang probeert het champagnehuis Gustav te bewegen een andere naam aan te nemen om verdere verwarring te voorkomen. De verwarring is echter alleen maar groter geworden sinds het oostenrijkse bedrijf sinds vorig jar een sekt op de markt heeft gebracht. Ook in California is er sinds 1861 een wijnhuis met de naam Krug.

Bron: Perswijn

 

 

 

 

Nieuw record voor Armand de Brignac

Nieuw record voor Armand de Brignac.

De geruchten aan het begin van dit jaar zijn bevestigd, naast de Gold Brut Midas is er nu ook de Armand Brignac Rosé champagne in het allergrootste fles formaat verkrijgbaar, nl de Melchizedek ofwel de Midas van 30 liter. In Het MGM Grand Hotel & Casino in Las vegas zal de eerste fles ontkurkt worden.

Tot voor kort was de grootste rosé champagne ooit geproduceerd de Nebukadnezar van 15 liter, eveneens van Armand de Brignac. 

Inschenken wordt teambuilding

Een Midas is een fles van een meter hoog,  een omtrek van 84 centimeter en gevuld met 30 liter champagne. De fles weegt ongeveer 45 kilo en je zult met meerdere mensen moeten zijn om een champagneglas in te schenken met deze fles.

Een Midas staat gelijk aan 40 gewone flessen champagne. Daar kun je ruim 240 champagneflutes mee vullen. De verwachting is dat de prijs van deze Midas rosé uit zal komen op ongeveer 100.000 euro.

Armand de Brignac is vooral in de Verenigde Staten zeer populair. Het merk valt op door  een goudkleurige (uitzondering is de rosé) kitcherige fles. De sterren in de Verenigde Staten kiezen nu naast o.a. de Roederer Cristal ook de Armand de Brignac.

Bron: Champagne Blog

Proeven van de vin clair

Een typisch decor bij een kleine wijnboer, vader, zoon, vrienden en deskundigen die allen bijdragen aan het proces, het proeven van de stille wijn (vin clair) bij Juillet Lallement.

 

« Terug